Mijn Gezondheidsblog

Ook grote borsten kunnen klachten geven

Written on 22/02/2017   By   in mijn-leven

Sommige vrouwen zijn onzeker over de omvang of cupmaat van hun borsten. Op zich hoor je hier zo nu en dan wel eens iets over, soms met implantaten of soms via lipofilling (met eigen vet). Een vrouw die bijvoorbeeld al heel haar leven lang vrij kleine borsten heeft gehad wil bijvoorbeeld middels een borstvergroting die oplossen. Een ingreep die inmiddels redelijk bekend is. Niet alleen ‘de sterren’ ondergaan deze ingreep. Steeds meer vrouwen zetten de stap om dit te laten uitvoeren door een plastisch chirurg in een kliniek.

grote boezemDe laatste jaren is het taboe er een beetje vanaf om een dergelijk ingreep uit te laten voeren. Iets waar je echter minder over hoort zijn vrouwen met juist een te grote cupmaat. Wanneer iemand hele grote borsten heeft, kan dit flinke problemen geven. Er is bijvoorbeeld minder bewegingsvrijheid en er kunnen klachten in de nek en schouders ontstaan bijvoorbeeld na het sporten. Iemand haar leven kan flink beperkt worden door te grote borsten. Een borstverkleining kan bijvoorbeeld soelaas bieden.

Wanneer iemand veel last heeft van nek, schouders en rug door de grote borsten dan is het logisch dat iemand naar een oplossing gaat zoeken. Te grote borsten kunnen gewoon veel klachten geven. Voor iemand die graag juist grotere borsten zou willen is dit misschien lastig te begrijpen, maar als iemand dagelijks klachten heeft is er misschien wel iets bij voor te stellen.

oefeningen rugVrouwen met klachten wenden zich meestal tot de huisarts. Soms kunnen oefeningen die de nek, rug en schouders versterken een oplossing zijn. Een fysiotherapeut kan hierbij bijvoorbeeld hulp bieden. Maar als dit geen soelaas biedt, is er ook nog de mogelijkheid om een ingreep zoals de borstverkleining te laten uitvoeren. De naam van de ingreep zegt eigenlijk natuurlijk al voldoende. De borsten worden zo kleiner gemaakt, meestal door een plastisch chirurg die in dergelijke ingrepen gespecialiseerd is.