Mijn Gezondheidsblog

Vet dat achterblijft na afvallen verwijderen met een liposuctie

Written on 14/12/2016   By   in mijn-leven

afvallen vetrandenVeel mensen willen er graag slank uit zien. Op televisie, internet en diverse andere media zijn er diverse commercials of promoties te zien van bedrijven die afslankprogramma’s aanbieden. Ook als je kijkt in de gemiddelde sportschool worden er vaak dit soort programma’s aangeboden.

Men wil er graag slank uit zien. Veel mensen beginnen dus aan een dieet of een ander programma om dit pondjes eraf te krijgen. En vaak lukt dit ook wel. Het komt echter helaas ook voor dat er op bepaalde plekken op het lichaam na het afvallen helaas nog steeds vet aanwezig is. Plekken waar dit veel aanwezig is zijn de buik, billen en heupen. Het gewicht is dan in orde, maar sommige mensen willen juist op die specifieke plekken het vet verwijderd hebben. Meer afvallen is natuurlijk een optie, maar het kan dat dan het vet nog steeds op die plekken aanwezig blijft.

Liposuctie of liposculptuur

In zo’n geval is het mogelijk om dit vet weg te laten halen. Dit kan gedaan worden in een kliniek voor plastische chirurgie. Dit heette vroeger liposuctie. Het vet werd als het ware weggezogen van de plekken waar men het liever niet had. Tegenwoordig maakt met gebruik van een geavanceerdere techniek die hetzelfde doel heeft, namelijk liposculptuur.

Met deze techniek kan er veel preciezer gewerkt worden waardoor ook het resultaat vaak een stuk mooier is. In veel klinieken die dit aanbieden wordt van deze nieuwe techniek gebruik gemaakt. In de volksmond heeft men het echter nog steeds vaak over liposuctie. Er is ook nog een techniek waarbij het vet wat hiermee wordt verwijderd opnieuw kan worden gebruikt. Dit lichaamseigen vet kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de borsten te vergroten,  bepaalde delen in het gezicht op te vullen of diverse andere plekken in het gezicht. Deze techniek wordt lipofilling genoemd. Doordat men met vet uit het eigen lichaam werkt kunnen hier vaak mooie resultaten mee behaald worden.