Mijn Gezondheidsblog

Naar de huisarts met klachten als je op vakantie bent

Written on 20/10/2017   By   in mijn-leven

Tijdens je vakantie problemen met je gezondheid ervaren is natuurlijk nooit gewenst. Dit is immers de periode die je graag zonder stress en problemen door wilt brengen.

Toch kan het natuurlijk voorkomen dat je enkele klachten ervaart. Dit is helemaal lastig als je op dat moment in het buitenland verblijft. Je kan dan namelijk niet de vaste huisarts opzoeken waar je jezelf vertrouwd bij voelt.

Omdat het voor mensen niet altijd duidelijk is wat zij in dit geval moeten doen, hebben we een aantal tips over het met klachten naar de huisarts gaan als je op vakantie bent.

Huisarts op vakantie in het buitenland

De meest lastige situatie is als je klachten met je gezondheid ervaart wanneer je in het buitenland op vakantie bent. De kans is namelijk groot dat hier ook een andere taal wordt gesproken.

Het kan voor jezelf heel moeilijk zijn om je klachten te beschrijven in het Engels als je deze taal niet goed machtig bent. Het is ook maar de vraag of de huisarts die je bezoekt de taal goed beheerst.

In de populaire vakantiebestemmingen zijn daarom speciale huisartsen aanwezig voor toeristen. Indien het een bestemming is die zeer populair is bij Nederlanders dan kan je soms het geluk hebben dat er ook een Nederlandse huisarts te bezoeken is.

Het hotel waarin je verblijft of een reisleider kan je helpen om de juiste huisarts voor je klachten te vinden als je op vakantie bent.

Doorverwijzing krijgen van je eigen huisarts

Een goed advies is om als je klachten ervaart op vakantie om eerst telefonisch contact op te nemen met je vaste huisarts. Deze kan in sommige gevallen misschien al een diagnose aan de telefoon stellen.

Ook kan je huisarts je misschien doorverwijzen naar een arts op de bestemming waar je op vakantie bent. Indien het tijdens het telefoongesprek blijkt dat je klachten zeer serieus zijn dan kan de huisarts je adviseren om direct naar een ziekenhuis te gaan. Ook is het mogelijk dat de huisarts je advies geeft wat je precies aan de arts op je vakantiebestemming moet zeggen.