Mijn Gezondheidsblog

Je vetpercentage verlagen doe je zo!

Written on 30/06/2019   By   in mijn-leven

Zie je zelf kans van slagen in het verlagen van je vetpercentage door een dieet te volgen? Zorg er dan voor dat je een gebalanceerde inname van calorieën nastreeft. Verminder de hoeveelheid vet die je binnenkrijgt door gestructureerd minder calorieën per dag binnen te krijgen.

Calorieën verlagen

Wanneer deze inname voldoende wordt verminderd, krijgt je lichaam als het ware structureel te weinig energie door middel van voeding binnen. Wat dit doet, is het dwingt je lichaam om het tekort aan energie aan te vullen met opgeslagen energie in het lichaam.

Met andere woorden, je lichaam zal uiteindelijk overtollig vet gaan verbranden om voldoende energie gereed te hebben. Wanneer dit met een overtuigende discipline wordt volgehouden, zal je vetpercentage uiteindelijk merkbaar gaan dalen. Met deze informatie kun je snel je vetpercentage verlagen.

Diëten

Zie je jezelf echter niet een dieet volhouden en wil je op een andere manier proberen je vetpercentage verlagen? Dan is dit ook mogelijk. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om niet je calorie-inname te verlagen, maar juist je calorieverbruik te verhogen.

Dit kan bijvoorbeeld door dagelijks extra periodes van lichaamsbeweging na te streven. Een uur naar de sportschool of een lange wandeling maken is al snel voldoende. Een kortere periode van een intensieve inspanning is ook effectief. Zolang er maar een significante hoeveelheid aan extra calorieën worden verbrand. Op deze wijze creëer je dan alsnog de eerder besproken situatie waarbij je meer energie nodig hebt dan dat je aan calorieën binnenkrijgt en wordt hetzelfde proces van de verbranding van overtollig vet door het lichaam geactiveerd.

, , , , ,