Mijn Gezondheidsblog

Een bruiloft plannen..

Written on 08/03/2019   By   in mijn-leven

Cupido schoot met zijl pijl en de vlam sloeg over. De liefde is iets moois en na het elkaar beter leren kennen, een relatie is het toch echt tijd voor een volgende stap: het huwelijk. Misschien zijn er al hele plannen van hoe het worden zal en hoe het er allemaal uit moet zien. Toch kan een bruiloft plannen alsnog een lastige klus zijn, want er moeten aan veel dingen gedacht worden en het is een unieke gebeurtenis die je niet zomaar opnieuw kunt doen. Ook qua geld is het hele gebeuren natuurlijk geen grapje. Alles moet dus in één keer goed gebeuren en helemaal zijn zoals jullie het willen.

Een jaar van te voren beginnen

De eerste tip is dat het handig is om ruim om tijd te beginnen met het plannen van de bruiloft als je gaat trouwen in je leven. Begin bijvoorbeeld al een jaar voordat u het van plan bent te houden, al met alles uit plannen. Het is dus sowieso eerst goed om te weten wanneer de bruiloft zal zijn. Overleg hier met elkaar en denk er bijvoorbeeld over na in welke seizoen jullie het willen houden.

Natuurlijk valt het weer nooit echt precies te voorspellen op een datum, maar jullie kunnen er van uitgaan dat het in de zomer warm zal zijn en in de winter koud.  Het is ook handig de tijdsperiode van de bruiloft mee te nemen in bijvoorbeeld de locatie. Ook kan het al goed zijn om een idee te hebben in welk gebied ongeveer jullie het willen houden. Gaan jullie voor dichtbij huis of toch voor een onbekende omgeving?

Budget en gastenlijst

Vervolgens is het goed om het budget te bepalen en de gastenlijst op te stellen. Het budget kan misschien even moeilijk zijn, ook omdat jullie het misschien heel moeilijk vinden om even een inschatting te maken van hoe duur een bruiloft nou eigenlijk kost. Als jullie het fijn vinden kan er altijd al wat op internet rond gezocht worden, waarbij jullie even wat prijzen bekijken van locaties, trouwjurken, taart etc. Eigenlijk is de prijs van het hele feest ook afhankelijk van de gastenlijst.

Hoe meer gasten er namelijk zijn hoe groter de locatie moet zijn, hoe meer eten er moet zijn etc. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat u echt mensen gaat afstrepen om geld te besparen, maar denk er wel goed over na wie u wel en niet uitnodigt. Uiteindelijk kunt u het zo duur maken als u zelf wilt.

Het ligt er maar net aan hoeveel jullie erop en eraan willen en ook qua locatie, trouwjurk etc. valt er veel te besparen, maar juist ook veel uit te geven. Als jullie trouwens toch al wat rond gezocht hebben, kan het handig zijn om het budget per onderdeel (locatie, trouwjurk etc.) vast te stellen, zodat het later makkelijker zoeken wordt. Uiteindelijk kan er natuurlijk altijd nog van het budget afgeweken worden met overleg, maar het geeft een goede richtlijn voor waar jullie moeten zoeken.

Trouwjurk en locatie

Uiteindelijk is het dan tijd om een trouwjurk, een locatie, een taart en wat al niet meer op te gaan zoeken. Bedenk bij alles goed wat jullie er precies van willen en verwachten. Neem ook de vorige punten zoals trouwdatum, budget en het aantal gasten mee. Vooral het internet is tegenwoordig natuurlijk erg handig om dingen op te zoeken. U kunt gewoon in zoekmachines dingen zoals “overdekte locatie bruiloft Amsterdam” intikken of voor een trouwjurk “witte trouwjurk maat 47”. Hoe specifieker u het maakt hoe beter de resultaten.

,