Mijn Gezondheidsblog

Een belastingadviseur kan zichzelf terug verdienen (makkelijk ook!)

Written on 15/07/2019   By   in mijn-leven

De boekhouding wordt door veel ondernemers vaak zelf gedaan. Vaak wordt hier software voor gebruikt. Ondernemers zien vaak door de bomen het bos niet meer op dit gebied. Er is dan ook heel erg veel keuze voor software. Met een kleine investering kun je zelf de boekhouding bijhouden.

Tijd als ondernemer is kostbaar

Allemaal heel prettig natuurlijk, maar zou je hier als ondernemer nu wel zoveel tijd aan moeten besteden? In het begin is het heel begrijpelijk dat je kosten wilt uitsparen, maar als de boel goed draait is het misschien wel veel beter om dit uit te besteden. Je kunt dan direct met een Amsterdam belastingconsulent aan de slag gaan die alles op het gebied van belastingen voor je gaat regelen. Denk aan BTW, venootschapsbelasting en inkomstenbelasting. Deze mensen verdienen zichzelf vaak eenvoudig terug, doordat ze alle belastingregels kennen en je dus belasting kunnen besparen. Als je minder belasting hoeft te betalen, kan uw bedrijf blijven groeien door extra te investeren. Bij groei van uw onderneming zijn dit soort zaken van levensbelang.

Internetverbinding is alles wat je nodig hebt

Je hebt tegenwoordig alleen een internetverbinding nodig de administratie bij te houden voor je business. Er zijn bijvoorbeeld apps op de telefoon waarmee zakelijke bonnen ingescand kunnen worden en meteen kunnen worden geboekt in de boekhouding. Dat hadden we een jaar of 10 geleden waarschijnlijk niet gedacht. De ontwikkelingen zijn enorm snel gegaan op dit gebied. Daar kun je als ondernemer natuurlijk van profiteren. Zo ben je daar weinig van je kostbare tijd aan kwijt. Veel makkelijker zal het niet worden, maar veel ondernemers hebben er nog altijd te weinig tijd voor. Je tijd als ondernemer is heel erg kostbaar. Jouw taak is niet om bonnetjes in te scannen en in te voeren in de administratie. Jouw taak is om het bedrijf te laten groeien. Focus je dus op je belangrijkste taken en neem mensen aan of besteed het uit als er zaken zijn waar je weinig kennis van hebt, bijvoorbeeld aan een belastingadviseur uden of omstreken.

, ,