Mijn Gezondheidsblog

Is een huisarts bezoek gedekt door de verzekering?

Written on 21/07/2018   By   in mijn-leven

artsWanneer er iets aan je gezondheid mankeert dan is de eerste stop die je moet maken een bezoek brengen aan de huisarts. Soms twijfelen mensen nog weleens of een huisarts bezoek gedekt is door de verzekering. We kunnen gelukkig melden dat dit wel het geval is. De drempel om deze stap te zetten moet zo laag mogelijk zijn.

Om de kans op genezing zo hoog mogelijk te maken moet een aandoening in een zo vroeg mogelijk stadium ontdekt worden. Een bezoek brengen aan de huisarts wanneer je enkele gezondheidsklachten ervaart is om deze reden extreem belangrijk. De huisarts kan aan de hand van symptomen een diagnose stellen wat je mogelijk mankeert.

Wat doet de huisarts tijdens een bezoek

huisartsVanwege het grote belang dat mensen niet te lang wachten om het advies van een huisarts te raadplegen is een bezoek volledig gedekt door elke ziektekostenverzekering. Het is echter ook belangrijk om te weten wat de dokter kan doen dat nog altijd onder de noemer huisartsbezoek valt.

Het gaat dan namelijk alleen over het onderzoeken van de patiënt en het stellen van een diagnose voor de gezondheid. Het is een kort bezoek aan de huisartsenpraktijk waarin je verteld wat er precies mis is. De dokter zal vervolgens enkele simpele onderzoeken doen, zoals het kijken in de keel en het controleren van de bloeddruk. Op basis hiervan kan een behandeling worden geadviseerd of een doorverwijzing naar een medisch specialist om verdere onderzoeken te doen.

Sommige verzekeraars bieden ook mogelijkheden voor alternatieve geneeswijze. Zo kun je acupunctuur hillegersberg Rotterdam benaderen voor een behandeling. De meeste verzekeraars die vergoedingen aanbieden, geven dan niet een volledige vergoeding maar een bepaalde vergoeding.

Andere regels dekking verzekering voor behandeling

zorgverzekeraarHoewel een huisarts bezoek gedekt is door de verzekering, geldt dit niet altijd voor de behandeling die voorgeschreven wordt om een genezing te bewerkstelligen. Hiervoor hebben de ziektekostenverzekeringen namelijk andere regels voor opgesteld. Medicijnen worden bijvoorbeeld in sommige gevallen ook volledig gedekt, maar het kan ook zijn dat je een gedeelte of het volledige bedrag voor sommige medicijnen zelf moet betalen. Dit geldt ook voor de verschillende behandelingen die je moet ondergaan. Vaak zal dit in het begin verrekend worden met het eigen risico dat je hebt bij de verzekering waarbij je bent aangesloten. Pas als dit bedrag verrekend is zal de verzekering alle kosten betalen.

, ,