Mijn Gezondheidsblog

Het is goud waard!

Written on 02/10/2018   By   in mijn-leven

Oude sieraden? Die heb je vast nog wel ergens liggen.. als je sieraden van goud zijn, dan kunnen deze flink wat geld waard zijn. De prijzen voor goud zijn in de afgelopen jaren dan wel wat gedaald, maar historisch gezien gaat goud altijd flink omhoog in tijden van crisis.

Als je cash nog hebt voor omdat je een onverwachte rekening moet betalen, dan kun je bij een inkoper je goud omwisselen voor geld. Maar hoe zorg je er nu voor dat je zoveel mogelijk geld krijgt voor je sieraden? Want de ene inkoper is de andere niet en voor jou is het natuurlijk belangrijk dat je een goede prijs ontvangt voor de sieraden. Dat is immers de reden dat je wilt verkopen om contact geld in je handen te krijgen, toch?

Hoe werkt een goud inkoper?

goud verkopenVoordat we je enkele tips geven voor om de beste goudprijs vandaag te ontvangen, willen we je eerst even uitleggen hoe een goud inkoper precies in zijn werking gaat. Belangrijk om te weten, omdat je op deze manier weet hoe het er daar aan toe gaat. Een inkoper van goud maakt zijn geld door goud in te kopen van consumenten en voor een hogere prijs te verkopen. Op zich heel erg logisch, zo werken vrijwel alle bedrijven. Maar toch is hier nog wel eens wat verwarring over.

Op het internet is het namelijk vrij eenvoudig om de huidige goudkoers te bekijken. Begrijp goed dat een inkoper je deze prijs simpelweg nooit kan aanbieden. Ten eerste heeft de inkoper natuurlijk kosten zoals het huren van een pand en daarnaast moet er ook nog wat overblijven. Welke goud inkoper je ook bezoekt, je zult nooit het bedrag ontvangen dat je op internet kunt vinden. Dat is simpelweg niet mogelijk..

Zorg dat je weet wat je in handen hebt

Nu spraken we al even over de goudprijs die je op internet kunt vinden. Deze zul je dus nooit ontvangen, maar toch is het een handig referentiekader waar je wel een inschatting mee kunt maken hoeveel het goud ongeveer waard is. Vervolgens kun je gaan vergelijken welke inkoper het beste bod doet. Ten eerste is het belangrijk dat je het sieraad of de sieraden weegt. Je hebt waarschijnlijk geen digitale weegschaal dit heel precies is, maar met een simpele keukenweegschaal kun je wel een idee krijgen.

Daarnaast is het belangrijk dat je weet hoeveel karaat het goud is. Hoe hoger het karaat, hoe meer het waard is. Het meeste goud is overigens 14 of 18 karaat. Als je nu op internet opzoekt wat de prijs is van 14 of 18 karaat, kun je een grove schatting maken van hoeveel het goud waard is. Bezoek vervolgens diverse bedrijven die goud inkoop doen en laat ze een taxatie maken, dit is vaak gratis.